Back to overview

Duurzaam cadeautje geven? Doe er een 'groene' kaart bij!

blog 3-duurzaam cadeau_1b

Let the sun shine

Kom maar op met die zon, want onze studio werkt op 21 zonnepanelen en onze warmte wordt opgewekt met een warmtepomp. Zo werken we volledig gasloos en (bijna) helemaal energiecentraal. 


Vezels zijn goed voor je, toch?

Precies! Dat geldt ook voor het papier waar een duurzame kaart van wordt gemaakt. Tallies Cards gebruikt alleen natuurlijke materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Dat zijn bijvoorbeeld restproducten van de tomatenteelt, die normaal bij het plantenafval belanden. Als alternatief voor plastic hoesjes gebruiken we folie die wordt gemaakt van maiszetmeel. Wie zegt dat moestuinieren alleen handig is voor in de keuken?

Met de kaarten van Tallies Cards verstuur jij voortaan dus letterlijk een product van eigen bodem! En mocht je het je afvragen: duurzaam papier is net zo sterk als ‘gewoon’ papier en heeft door de vezeltjes ook nog eens een mooie, natuurlijke uitstraling.


Druk, druk, druk

Bij Tallies Cards geloven we in de kracht van een fysieke kaart. Die bewaar je, lees je nog eens terug, of geef je een mooie plek om naar te kijken. Maar dat kost natuurlijk wel papier en inkt. Daarom werken we samen met drukkerijen die duurzaamheid net zo belangrijk vinden als wij. We kiezen voor leveranciers die werken met een CO2-neutraal drukproces, chemievrije drukplaten en biologische inkt. 


Door weer en wind

Wat komt er in je op als je denkt aan iets typisch Nederlands? Met kaas op een gedeelde eerste plek, natuurlijk ons favoriete vervoermiddel de fiets! In ruim 60 steden werkt Tallies Cards samen met de Fietskoeriers, voor de groenste bezorging van alle pakketten. Bezorging met de fiets zorgt voor 70% minder CO2-uitstoot en daar zijn we trots op! En nog een bijkomend voordeeltje voor jou? Onze koeriers hebben nooit last van file, hoogstens van wat typisch Hollands weer. Maar dat mag de pret niet drukken ;).


Natuurlijk zijn we nuchter genoeg om te beseffen dat we met een kaart de wereld niet veranderen, maar alle kleine zandkorrels maken samen één groot strand. Doe je mee? Bestel bij jouw duurzame cadeautjes dan volgende keer ook eens een duurzaam kaartje.