Back to overview

5 redenen voor het sturen van een échte kaart

banner 1000 x 750px_BLOG_2b

Bewaarwaarde

Word jij af en toe ook gek als je telefoon wéér zegt dat je opslag vol is? In de brij van appjes en foto’s vergeet je soms welke waardevolle dingen er op je mobiele apparaat staan, om nog maar niet te praten over waar je ze kunt terugvinden. Die uren scrollen en overzetten op je harde schijf (waar je er waarschijnlijk ook weinig mee doet), kun je jezelf besparen. Een echte kaart kun je makkelijk terugvinden. De woorden en het papier, in combinatie met een leuke kaft geven een kaart een echte bewaarwaarde. Stop ze in een speciaal laatje en ‘scroll’ daar af en toe eens doorheen voor een ‘trip down memory lane’.

 

Herinneringen herbeleven

De geboorte van je kind, trouwen met je grote liefde, of het verdriet toen je iemand verloor in de dood. Het ligt opgeslagen in je geheugen, maar meestal heb je die belangrijke gebeurtenissen ook gedeeld met mensen om je heen. Het teruglezen van hun liefdevolle, of troostende woorden op een kaart maakt het ophalen van een bijzondere herinnering makkelijker. Het zijn woorden die jij misschien al was vergeten, maar die hun kracht niet zijn verloren. Misschien kun je zelfs iemands favoriete luchtje ruiken op het papier waar de kaart mee is geschreven. En als je het moeilijk hebt, lees je de woorden nog eens terug en geven ze je kracht om weer vooruit te kijken. Dat maakt een kaart sturen toch echt de moeite waard?

 

Wie goed doet, goed ontmoet

Zeg nou zelf, ontvang je voor waardevolle momenten in je leven liever een appje, mailtje of kaartje? De aandacht die in een echte kaart is gestopt, maakt dat het je waarschijnlijk ook meer raakt. Waarom dan niet zelf ook vaker een kaart sturen als iemand geslaagd is, getrouwd, jarig, met pensioen, of als je iemand met een rouwkaart wilt troosten die een dierbare is verloren? Grote kans dat je gaat merken dat de mensen om je heen jou volgende keer ook eerder een kaart sturen.

 

Goed voor je hersenen

Wanneer je woorden opschrijft, worden er meer gebieden in je hersenen actief dan wanneer je typt. Mogelijk zorgt dit er ook voor dat je woorden beter onthoudt (Bron: gezondheidswetenschap.be). Als jij meer aandacht geeft aan de woorden die je schrijft, dan is de kans waarschijnlijk ook groter dat ze meer impact maken op de ontvanger. En hoe fijn is het als je weet dat jouw woorden iemand echt blij kunnen maken, of troosten? Zo wordt een geluksmomentje uitdelen, er ook eentje ontvangen.

 

Leuke post

Verrast door blauwe enveloppen worden we al genoeg. Met z’n allen kunnen we van post door de brievenbus vaker een geluksmoment maken, in plaats van een stressmoment. Een kaart ontvangen tussen de rekeningen, belastingaanslagen, of nutteloze reclame is een fijn lichtpuntje dat je dag net een klein beetje meer opfleurt.

 

Ben je op zoek naar mooie kaarten voor iedere gelegenheid? Neem een kijkje in ons assortiment hier in de webshop van Tallies Cards.